Nova kolekcija Vintage rasveta 2022

Nova kolekcija Vintage rasveta 2022 Ostavi komentar

Nova kolekcija Vintage rasveta 2022

Osvetljenje u starinskom stilu pridobija sve veći broj ljubitelja ovakve vrste rasvete. Sve više kompanija sada proizvode reprodukcije popularnih svetiljki koje su simbolizovale prošla vremena i stilove (poput Viktorijansko doba, Art Deco). Istražujući ovakav stil i proizvode, često ćete naići na termine kao što su antique, vintage i retro

Vintage (vintidž) predmeti nisu stari kao antikviteti. Međutim, za razliku od definicije antikviteta (predmeti koji su strai min. 100 godina), označavanje nečega kao vintage je daleko subjektivnije. Reč vintage bukvalno znači „starost“. Sa tako otvorenim značenjem, postoji mnogo tumačenja. Većina prodavaca antikviteta smatra da je predmet starinski ako je star najmanje 40 godina. Dakle, u kontekstu ovog datuma na blogu, starinski predmet bi bio napravljen između 1922. i 1982. godine. Sa tako širokom vremenskom distancom, vintage osvetljenje obuhvata mnoge oblike, materijale i završne obrade.

Iako su mnogi starinski predmeti nostalgični, traženi su iz mnogo više razloga (osim zbog starosti) i pošto su mnogi od ovih predmeta još uvek upotrebljivi, oni su često praktični komadi sa jedinstvenim stilom, a moglo bi se reći da su svevremeni.

Fig 01: Vintage inspired decor  Copyright/source: ©https://www.smalldesignideas.com

Vintage inspired decor Copyright/source: ©https://www.smalldesignideas.com

Karakteristike vintage rasvete

Nova kolekcija Vintage rasveta 2022 koju vam predstavljamo je ručne izrade i originalnog dizajna, napravljena od prirodnog materijala (drvo). Sijalice su često centralna karakteristika starih rasvetnih tela, posebno sada kada su popularne sijalice u Edisonovom stilu ili sa žarnom niti.

Kombinovanje vintage rasvete sa dekorom

Što se tiče nameštaja, ovo bi moglo biti nešto sa savremenim stilom, ali sa primesama vintage u završnoj obradi. Ili, možete pronaći nešto što je ofarbano u trendi boji, ali što ima neki dodatni ukras koji ga stilski vezuje za prošlost. Kada težite vintage temi, važno je da ne preterujete sa izgledom koji može da potisne taj jedinstveni šarm u zonu koju nazivamo “pretrpano”. Takođe je važno zapamtiti: da biste uspeli u ovoj specifičnoj temi, morate biti dosledni sa osvetljenjem, nameštajem i dekorom.

Povezani stilovi

U okviru vintage stila nalaze se dva popularna podstila, industrijski i rustični. Ovi podstilovi potiču iz vintage ere, ali imaju različite karakteristike i često se smatra da pripadaju svojim zasebnim kategorijama.

Kratak opis nove kolekcije Vintage rasvete 2022

Savršen izbor za enterijer Vašeg doma, kao i za moderan ugostiteljski objekat. Svojim izgledom, prirodnim materijalom i originalnošću, učiniće da se svaki put iznova, kada je ugledate, Vi i Vaši gosti osetite prijatno u svom ambijentu. Mogućnost izbora između LED ili dekorativne sijalice Vam daje priliku da sami izaberete način rasvete i da na taj način napravite ili prilagodite i menjate atmosferu po želji.

Napomena: Ograničena količina proizvoda

Način održavanja proizvoda

Za čišćenje koristite isključivo četku sa mekim dlakama ili meku krpu i koristite sredstvo za čišćenje drva.

Proizvod se koristi isključivo sa LED sijalicom.

Garancija na ove proizvode je dve godine.

Servis i rezervni delovi su obezbeđeni i nakon isteka garantnog roka.

Pogledaj sve proizvode na linku Nova kolekcija Vintage rasveta 2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.